Buiten Tallinn kun je overnachten bij kleinschalige accommodaties in het groen, zoals farmstays of houten lodges. Veel vakantiehuizen in Estland hebben een eigen sauna, liggen aan het water en/of hebben een grote tuin. Verblijven in een chic landhuis behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Ook mooi meegenomen: in veel gevallen wordt op een duurzame manier toerisme bedreven, zoals hier:

  • De traditionele Estlandse boerderij Haanjamehe in Zuid-Estland
  • Vakantiehuis Päikese in een bos op het schiereiland Kuusnõmme.
  • Vakantiehuis Mailase in West-Saaremaa. In café Lümanda kun je traditionele boerengerechten eten en in de buurt liggen historische kustplaatsjes.
  • Wellness-hotel Kubija: midden de dennenbossen in Zuid-Estland staat dit kleinschalige hotel dat ook meerdere sauna’s heeft en wellnessbehandelingen aanbiedt.

Vakantiewoningen in Estland

Bij Casamundo kun je mooie vakantiewoningen in Estland huren.

Campings in Estland

Estland is goed ingesteld op kamperen: er zijn goede campings op mooie plekken en op sommige plekken mag je nog wildkamperen.

Bij de ACSI vind je een overzicht van campings in Estland. Heb je ervaring met een van de campings? Help je medekampeerders dan door een beoordeling te plaatsen.

Een andere goede plek om te zoeken naar campings in Estland is JetCamp.

Met een camper naar Estland

Wil je een camper huren voor je vakantie naar Estland, dan kan Camptoo interessant zijn. Dit is een soort Airbnb voor camperaars: je huurt dan een camper van particulieren of verhuurt je eigen camper via dit platform.

Tip: de ACSI-kampeerkaart

Iets wat echt heel handig is om te hebben, zeker als je in het voor- of naseizoen gaat kamperen in Estland, is de kampeerkaart van de ACSI. Hiermee krijg je tot wel 60% korting op de prijs van de deelnemende campings in Estland. Met de bijbehorende app en gids vind je die campings heel makkelijk. Echt een aanrader! (Kijk wel even of de camping van jouw keuze ook korting geeft en zo ja hoeveel, want dat verschilt per camping.)

Is je kampeermiddel goed verzekerd?

Het is de moeite waard om voordat je op vakantie gaat nog even na te gaan of je kampeermiddel goed verzekerd is. De ACSI heeft bijvoorbeeld speciale verzekeringen voor:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.