Estland zelfstandig verkennen kan heel goed met deze rondreizen en stedentrips. Veel van deze reizen doen ook andere landen aan (vaak Baltische staten, soms ook Scandinavië).

Fly & drive Estland en Letland (8 dagen)

Deze 8-daagse fly & drive door Estland en Letland van TUI combineert twee landen die met elkaar verbonden zijn door hun geschiedenis, maar tegelijkertijd toch ieder een heel eigen cultuur, landschap en taal hebben. Dankzij de huurauto heb je alle vrijheid om deze landen op eigen gelegenheid te leren kennen.

Stedentrip Tallinn (4 dagen)

Voor deze stedentrip Tallinn van ANWB Vakantie vlieg je met Air Baltic rechtstreeks van Amsterdam naar Tallinn. De hoofdstad van Estland heeft en bijzonder goed bewaard oud centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je loopt hier tussen kerken, koopmanshuizen, stadsmuren en verdedigingstorens uit de 13e, 14e en 15e eeuw. In de oude visserswijk Kalamaja vind je leuke cafeetjes, winkeltjes en restaurants. Je verblijft drie nachten in een viersterrenhotel in het centrum van Tallinn.

Oostzeecruise (14 of 15 dagen)

Tijdens deze cruise met Holland America Line (te boeken via ANWB Vakantie) vaar je in twee weken langs Kopenhagen in Denemarken, Warnemünde in Duitsland (vanwaar je eventueel naar Berlijn kunt gaan), Tallinn in Estland, Helsinki in Finland, Stockholm in Zweden, Kiel in Duitsland (afhankelijk van de afvaardatum) en Aarhus in Denemarken. Een prachtige reis! 

13-daagse cruise Over de Oostzee

Voor deze cruise brengt de Celebrity Silhouette je vanuit Rotterdam naar Gdansk, Visby, Tallinn, Stockholm en Kopenhagen.

Meer weten? Kijk hier op de website van TUI.

13-daagse cruise Ontdek Scandinavië

Deze cruise brengt je vanuit Amsterdam naar een prachtige bestemmingen in Scandinavië, maar je begint met een bezoek aan het Poolse Gdansk. Daarna vaart het schip naar Visby in Zweden – een plek die al heel lang op mijn verlanglijst staat. Na een stop in Tallinn zijn Stockholm en Kopenhagen aan de beurt.

Deze cruise vind je hier bij TUI.

14-daagse cruise Oost-Europese en Scandinavische steden

Voor deze cruise stap je in Rotterdam aan boord van de Nieuw Statendam voor een reis naar onder andere Oslo, Helsinki, Tallinn, Aarhus, Kopenhagen, Göteborg, Visby en Stockholm.

Deze cruise kun je hier boeken bij TUI.

15-daagse cruise Oostzee met Stockholm

Stap in Rotterdam aan boord en laat je heel relaxt naar de steden Kopenhagen, Aahus, Helsinki, Tallinn en Stockholm brengen tijdens deze 15-daagse cruise.

Prijzen voor deze cruise vind je hier bij TUI.

15-daagse cruise Steden aan de Baltische Zee

Voor deze cruise brengt de Zuiderdam je naar onder andere Oslo, Helsinki, Aarhus, Kopenhagen, Visby en Stockholm.

Klinkt goed? Meer informatie vind je hier bij TUI.

Baltische parels (16 dagen)

Deze rondreis door de Baltische staten van ANWB Vakantie begint met een overtocht vanuit Kiel die je naar het duinrijke nationale park de Koerse Schoorwal brengt. Vervolgens ga je naar de Letse hoofdstad Riga. Dan is Estland aan de beurt: je gaat naar Kuressaare op het eiland Saaremaa en natuurlijk ook naar Tallinn. Na een bezoek aan Tartu reis je verder naar Daugavpils en Vilnius, waarna je de boot weer terug neemt.

Baltische staten en Finland (16 dagen)

Ook voor deze rondreis van ANWB Vakantie neem je de ferry van Kiel naar Klaipėda in Litouwen, bij de Koerse Schoorwal. Je bezoekt Vilnius (de hoofdstad van Litouwen) en kunt op weg naar Riga de Kruisenheuvel aandoen. Na Riga rij je langs vissersdorpjes naar Tallinn in Estland. Vanuit Estland is het maar een korte oversteek over de Finse Golf. Aan de Finse kant van het water maak je een rondje langs havenstad Kotka, Lappeenranta en hoofdstad Helsinki.

Koningsroute (19 dagen)

Deze reis van ANWB Vakantie combineert een bezoek aan de Baltische Staten met een rit door Scandinavië. Je begint in het Litouwse Klaipėda bij de Koerse Schoorwal en reist verder naar Riga en Tallinn. Dan is het tijd voor Finland, Zweden en Noorwegen, landen die vroeger via de Koningsroute verbonden waren met de Baltische Staten. Het is heel interessant om de verschillen én overeenkomsten tussen de landen te zien.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.