Estland zelfstandig verkennen kan heel goed met deze rondreizen en stedentrips. Veel van deze reizen doen ook andere landen aan (vaak Baltische staten, soms ook Scandinavië).

Stedentrip Tallinn (4 dagen)

Voor deze stedentrip Tallinn van ANWB Vakantie vlieg je met Air Baltic rechtstreeks van Amsterdam naar Tallinn. De hoofdstad van Estland heeft en bijzonder goed bewaard oud centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je loopt hier tussen kerken, koopmanshuizen, stadsmuren en verdedigingstorens uit de 13e, 14e en 15e eeuw. In de oude visserswijk Kalamaja vind je leuke cafeetjes, winkeltjes en restaurants. Je verblijft drie nachten in een viersterrenhotel in het centrum van Tallinn.

Oostzeecruise (14 of 15 dagen)

Tijdens deze cruise met Holland America Line (te boeken via ANWB Vakantie) vaar je in twee weken langs Kopenhagen in Denemarken, Warnemünde in Duitsland (vanwaar je eventueel naar Berlijn kunt gaan), Tallinn in Estland, Helsinki in Finland, Stockholm in Zweden, Kiel in Duitsland (afhankelijk van de afvaardatum) en Aarhus in Denemarken. Een prachtige reis! 

Baltische parels (16 dagen)

Deze rondreis door de Baltische staten van ANWB Vakantie begint met een overtocht vanuit Kiel die je naar het duinrijke nationale park de Koerse Schoorwal brengt. Vervolgens ga je naar de Letse hoofdstad Riga. Dan is Estland aan de beurt: je gaat naar Kuressaare op het eiland Saaremaa en natuurlijk ook naar Tallinn. Na een bezoek aan Tartu reis je verder naar Daugavpils en Vilnius, waarna je de boot weer terug neemt.

Baltische staten en Finland (16 dagen)

Ook voor deze rondreis van ANWB Vakantie neem je de ferry van Kiel naar Klaipėda in Litouwen, bij de Koerse Schoorwal. Je bezoekt Vilnius (de hoofdstad van Litouwen) en kunt op weg naar Riga de Kruisenheuvel aandoen. Na Riga rij je langs vissersdorpjes naar Tallinn in Estland. Vanuit Estland is het maar een korte oversteek over de Finse Golf. Aan de Finse kant van het water maak je een rondje langs havenstad Kotka, Lappeenranta en hoofdstad Helsinki.

Koningsroute (19 dagen)

Deze reis van ANWB Vakantie combineert een bezoek aan de Baltische Staten met een rit door Scandinavië. Je begint in het Litouwse Klaipėda bij de Koerse Schoorwal en reist verder naar Riga en Tallinn. Dan is het tijd voor Finland, Zweden en Noorwegen, landen die vroeger via de Koningsroute verbonden waren met de Baltische Staten. Het is heel interessant om de verschillen én overeenkomsten tussen de landen te zien.

Stel je eigen reis samen bij Your Way 2 Go

Goed om te weten: bij Your Way 2 Go heb je heel veel vrijheid om je vakantie naar Estland zelf samen te stellen. Er zijn rondreizen die je zelf op allerlei manieren kunt aanpassen, je kunt zelf een reis opbouwen met bouwstenen en je kunt je laten helpen door een reisadviseur. Deze reisorganisatie houdt rekening met het klimaat en brengt je graag in contact met de plaatselijke bewoners van je bestemming, bijvoorbeeld om aan te schuiven voor een maaltijd.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.